EDI-systeem

Abstract IT EDI-software: betrouwbare elektronische uitwisseling van documenten met uw zakelijke partners

Wij helpen u met:

Wij helpen u met:

Slimme softwareontwikkelaar van Abstract IT aan het werk

Werk efficiënt met uw partners door EDI-oplossingen

Werk ook snel en betrouwbaar en voorkom dubbele handelingen met een EDI-koppeling. Samen met uw partners profiteert u van een efficiënte uitwisseling van informatie en vermindert u de kans op fouten door menselijk invoer. EDI (Electronic Data Interchange) is ontworpen om het uitwisselen van zakelijke documenten tussen organisaties te automatiseren en te versnellen. Werkt u met partners die strenge eisen stellen aan de wijze waarop gegevens worden verwerkt? Met een goede EDI-koppeling wordt het mogelijk om aan deze eisen te voldoen. We hebben al veel EDI-structuren mogen opzetten en systemen bij verschillende partners in bijvoorbeeld een supply chain met elkaar gekoppeld voor snelle en foutloze data-uitwisseling. Met Abstract IT kiest uw voor een softwarebouwer die breed meedenkt als het op EDI aankomt en een bedrijfszekere oplossing ontwikkelt om het mogelijk te maken.

EDI-software voor complete uitwisseling van gegevens

Door het inzetten van EDI-software is informatie omtrent voorraden, houdbaarheid en beschikbaarheid van producten, transportmogelijkheden, bestelinformatie, pakbonnen en facturen direct bij iedere EDI-partner beschikbaar. Hierdoor werkt iedereen in de hele keten op basis van dezelfde informatie met elkaar.

Abstract IT  maakt ook software voor het elektronisch opvragen en uitsturen van offertes, uitwisselen van allerlei berichten.

Medewerkers van Abstract IT in overleg over maatwerk software

Ook EDI voor uw bedrijf laten werken?

Laten we samen de mogelijkheden bekijken en een oplossing realiseren waarmee uw bedrijf verder komt.

Joeri en René: de oprichters van Abstract IT

Maak Abstract IT uw EDI-partner

We hebben de kennis en ervaring als het op EDI en de bijhorende processen aankomt. Zowel voor de uitwisseling van data,  als het converteren ervan  naar bestaande systemen hebben wij software ontwikkeld. Onze software draait bij grote organisaties die zorgvuldig gekozen hebben voor samenwerking met Abstract IT. 

Ons eigen low-code platform is opgebouwd rond de strengste internationale standaarden. Bij de ontwikkeling van software en EDI-systemen wordt door Abstract IT ook gebruikgemaakt van beproefde werkwijzen om bij livegang direct te kunnen presteren op het afgesproken niveau. Het platform beweegt mee met de ontwikkelingen in de markt (zoals AI-toepassingen) zodat we, zodra er behoefte aan ontstaat, hierin snel kunnen schakelen binnen de voor u ontwikkelde softwareoplossingen.

Ons team bewaakt de werking en prestaties van onze software 24/7 zodat u op de prestaties kunt vertrouwen.

Wij helpen u weer focussen op wat u belangrijk vindt voor uw bedrijf.   

Vragen en antwoorden

Een EDI-systeem (Electronic Data Interchange) is een geautomatiseerd systeem dat bedrijven in staat stelt om elektronisch gegevens uit te wisselen met bijvoorbeeld handelspartners. Met EDI kunnen bedrijven efficiënt en nauwkeurig informatie uitwisselen zoals orders, facturen en verzendinstructies zonder menselijke tussenkomst, waardoor fouten worden verminderd en de doorlooptijd wordt versneld. Het volgt een gestandaardiseerde methode voor het communiceren van zakelijke documenten.
Met EDI wissel je snel en betrouwbaar gegevens uit met aangesloten partijen. Bij zowel verzender als de ontvanger is software aanwezig die de uitwisseling van documenten mogelijk maakt en vertaalt naar de verschillende werksystemen. Abstract-IT heeft veel ervaring met het opzetten en onderhouden van EDI-structuren en het vertalen van de gegevensstroom naar bestaande systemen in bedrijven, zowel aan de kant van verzenders als van ontvangers.
Hoewel EDI traditioneel wordt geassocieerd met inkoop- en verkoopprocessen, strekt het gebruik ervan zich veel breder uit in de bedrijfswereld. Bedrijven benutten EDI niet alleen voor deze handelsactiviteiten. EDI wordt succesvol ingezet voor:
 • Logistiek
 • Financiën
 • Voorraadbeheer
 • Facturering
 • Betalingsinstructies
 • Douanepapieren
 • Verzendmeldingen
Dit maakt EDI een veelzijdig instrument dat de gehele supply chain bestrijkt. Bovendien fungeert het als een essentieel middel voor de uitwisseling van diverse zakelijke documenten. Zo worden verschillende facetten van zakelijke communicatie en transacties geautomatiseerd.

Hier zijn enkele voordelen van EDI:

 • Foutloze informatie-uitwisseling
 • Altijd actuele informatie beschikbaar
 • Uniforme informatiestandaard met aangesloten partners, wat zorgt voor consistentie en eenvoud in communicatie
 • Vermindering van papierwerk, wat niet alleen kostenefficiënt is, maar ook bijdraagt aan milieubewustzijn
 • Verhoogde operationele efficiëntie en productiviteit door snellere gegevensuitwisseling
 • Betere traceerbaarheid en controle over gegevensstromen
 • Verbeterde samenwerking en communicatie tussen verschillende bedrijven in de supply chain
 • Verhoogde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van gegevens, wat leidt tot betere besluitvorming
 • Kostenbesparing door automatisering en verbetering van herhalende processen
 • Flexibiliteit om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften
Bedrijven gebruiken EDI om hun operationele efficiëntie te verbeteren door handmatige processen te vervangen door geautomatiseerde elektronische communicatie. Dit resulteert in snellere transacties, verminderde fouten en lagere operationele kosten. Bovendien stelt EDI bedrijven in staat om naadloos samen te werken met handelspartners en te voldoen aan de groeiende vraag naar snelheid en precisie in de zakelijke wereld. Met EDI kunnen bedrijven hun concurrentiepositie versterken door betere controle over hun supply chain te realiseren, wat resulteert in verbeterde klanttevredenheid.

Absoluut! We ontwikkelen onze software in nauw overleg met onze klanten en onderzoeken in hoeverre we die kunnen laten samenwerken met bestaande software. We ondersteunen onze klanten ook in het contact met hun partners, zodat de EDI-systemen naadloos gaan aansluiten.

We beginnen natuurlijk niet direct aan de ontwikkeling, maar werken daar in beheerste stappen naartoe. De ontwikkeling van software wordt niet onmiddellijk geïnitieerd, maar volgt een beheerst traject. De ontwerpfase, ons vertrekpunt, begint met een vrijblijvende kennismaking. Na deze fase volgt de ontwikkelfase, waarin de beoogde software wordt ontwikkeld en rigoureus wordt getest om optimale prestaties te waarborgen. Deze methodische aanpak, gedreven door onze toewijding aan kwaliteit, is cruciaal voor het verwezenlijken van uw digitale doelstellingen. U kunt erop vertrouwen dat elk aspect van het proces met precisie en professionaliteit wordt behandeld. Lees hier meer over onze werkwijze.

De kosten voor EDI-oplossingen kunnen pas nauwkeurig worden bepaald nadat het volledige beeld is verkregen. Na een initiële kennismaking bepalen we de omvang van het project en verstrekken we een eerste indicatie van de kosten. Na goedkeuring gaan we dieper in op de details. Dit omvat interviews met relevante betrokkenen, een grondige analyse van de processen en een gedetailleerde beschrijving van de beoogde oplossing. Hierbij wordt ook financiële onderbouwing gegeven, samen met een schatting van de verwachte doorlooptijd tot aan de oplevering.

Onze klanten aan het woord

Vraag vrijblijvend advies aan

Bent u op zoek naar een software oplossing? Of heeft u bepaalde werkzaamheden die u wilt optimaliseren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We komen graag in contact om de beste softwareoplossing voor uw organisatie te realiseren. Laat uw gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. 

Het team van Abstract IT softwareontwikkelaars

De voordelen van onze maatwerksoftware

Onze klanten