TMS (Transport Management Systeem)

Plan uw goederenstromen en vervoerders effectief.

Wij helpen u met software voor o.a.:

Wij helpen u met:

Softwareontwikkeling door een medewerker van Abstract IT

Transport management software op maat

Verdwaal niet in complexe standaardsoftware voor het plannen, beheren en controleren van alle goederenbewegingen van inslag tot transport. Abstract IT helpt met een TMS-oplossing die specifiek inspeelt op uw bedrijfsbehoefte. De bedrijfssoftware wordt specifiek gemaakt volgens uw wensen, dus u bepaalt wat we realiseren. We hebben de ervaring om te koppelen met bestaande software. Daaruit halen we gegevens op en zorgen voor een overzichtelijk proces om een TMS-oplossing voor uw bedrijf te laten werken. In enkele muiskliks op weg naar het gewenste resultaat, daar helpt Abstract IT uw bedrijf mee verder.

Inzich in transportzaken op uw manier

Kies voor een aangepaste TMS-oplossing, ook wel transportbeheersoftware genoemd en bespaar op beheerskosten en muiskliks.

We kunnen veel en hebben de ervaring om een workflow te maken waarin relevante gegevens uit bestaande systemen worden opgehaald en waarmee het efficiënt aanmelden van zendingen bij bijvoorbeeld TNT, DPD, DHL en Chronopost mogelijk wordt. Wilt u de transportkosten kunnen doorrekenen? Ook daarin helpen wij bij bestaande klanten met ons maatwerk. We halen waar mogelijk data op uit verschillende systemen en zorgen dat de software snel de kosten van transport inzichtelijk maakt.

Indien gewenst wordt er rekening gehouden met de impact van kosten van transportmateriaal, dieseltoeslagen, tolwegen en het rijtijdenbesluit. Kortom, wij maken software die rekent zoals u het wenst. Heeft u een beeld van een ideaal rittenplanningsysteem, maar voorzien bestaande oplossingen naar uw idee niet? Wij kunnen u helpen met een maatwerkoplossing die precies doet wat u wenst, zonder dat u betaalt voor overbodige extra’s. 

Medewerkers van Abstract IT in overleg over maatwerk software

Transportbeheer op uw manier?

Laten we samen de mogelijkheden bekijken en een TMS-oplossing realiseren waarmee uw bedrijf verder komt.

Joeri en René: de oprichters van Abstract IT

Uw partner voor efficiënte oplossingen voor transportmanagement

Abstract IT komt in beeld waar standaardsoftware tekortschiet, met expertise in transportmanagementoplossingen die aansluiten bij uw bedrijfsbehoeften. Onze software wordt vertrouwd door grote organisaties, die in hun keuze voor ons niet over één nacht ijs zijn gegaan.

We gebruiken ons eigen low-code platform, gebouwd volgens internationale standaarden en bewezen werkwijzen voor duidelijke prestaties. Dit platform zorgt ervoor dat onze software direct na het bouwen goed presteert en klaar is voor gebruik (“livegang”). Ons platform evolueert met de markt, waardoor we snel kunnen inspelen op nieuwe behoeften, zoals AI-toepassingen. We integreren naadloos met bestaande systemen en monitoren de prestaties 24/7. Zo helpen wij u weer focussen op wat u belangrijk vindt voor uw bedrijf.

Vragen en antwoorden

Een transportmanagementsysteem wordt ook wel een TMS of transportbeheersysteem genoemd. Het omvat software waarmee in uw bedrijf de fysieke bewegingen van goederen worden gepland, beheerd en gecontroleerd. Een TMS-systeem kan zeer complex en uitgebreid zijn. Met een op uw bedrijf afgestemde TMS-oplossing kunt u precies laten bouwen wat nodig is voor uw bedrijfssituatie.
Een transportmanagementsysteem, of TMS, biedt een geautomatiseerde oplossing voor het plannen, beheren en controleren van de fysieke goederenstromen binnen uw bedrijf. Met een TMS-oplossing centraliseert u alle gegevens die nodig zijn om de goederenbewegingen in uw bedrijf te beheren. Dit voorkomt dubbele data-invoer en vermindert de kans op fouten. Met een op maat gemaakte TMS-oplossing kunt u profiteren van efficiëntie, kostenbesparing en nauwkeurigheid in uw logistieke processen.
Bedrijven gebruiken een TMS-systeem om verschillende redenen, waaronder
  • het optimaliseren van transportprocessen,
  • het verbeteren van de efficiëntie van de logistiek,
  • het verlagen van operationele kosten en
  • het verhogen van de klanttevredenheid.
Met een TMS-systeem kunnen ze bijvoorbeeld routes plannen, zendingen volgen, voorraadbeheer optimaliseren en realtime informatie delen met belanghebbenden. Dit helpt bedrijven om hun transportactiviteiten effectiever te beheren en te stroomlijnen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een verbeterde algehele bedrijfsprestatie.

Ja, Abstract IT helpt zeker met de integratie van TMS-software met andere softwareoplossingen. Zo kunnen gegevens efficiënt worden uitgewisseld tussen verschillende softwaretoepassingen, wat de workflow verbetert en de algehele operationele efficiëntie verhoogt. Zo kunt u gewoon met uw favoriete applicaties blijven werken.

Abstract IT volgt een gestructureerde aanpak waarbij we beginnen met een grondige ontwerpfase, gevolgd door een methodische ontwikkelingsfase en zorgvuldige testen om optimale prestaties te garanderen. Deze methodische benadering, gedreven door onze focus op kwaliteit, is cruciaal voor het behalen van uw digitale doelen. U kunt vertrouwen op onze precisie en professionaliteit gedurende het hele proces. Lees hier meer over onze werkwijze.

De kosten voor oplossingen kunnen pas nauwkeurig worden bepaald wanneer we een volledig beeld hebben. Na een kennismakingsgesprek schatten we de omvang van het project in en geven we een eerste indicatie. Na goedkeuring gaan we gedetailleerder te werk. We voeren interviews met betrokkenen, analyseren processen en bieden een gedetailleerde beschrijving van de software die we willen maken, inclusief financiële onderbouwing en verwachte doorlooptijd tot oplevering.

Onze klanten aan het woord

Vraag vrijblijvend advies aan

Bent u op zoek naar een software oplossing? Of heeft u bepaalde werkzaamheden die u wilt optimaliseren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We komen graag in contact om de beste softwareoplossing voor uw organisatie te realiseren. Laat uw gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. 

Het team van Abstract IT softwareontwikkelaars

De voordelen van onze maatwerksoftware

Onze klanten