Traceerbaarheids-software AGF

Houd zicht op uw AGF-producten, van inslag tot levering aan uw klanten

Wij helpen u met:

Wij helpen u met:

Softwareontwikkeling door een medewerker van Abstract IT

Traceerbaarheid voor AGF-bedrijven

‘Weet wat je eet’ is een gevleugelde uitspraak die steeds belangrijker wordt in AGF-bedrijven. Daarom is traceability van groot belang. De overheid, klant en eindgebruiker willen op de hoogte zijn van de eigenschappen en de behandeling die AGF-producten hebben ondergaan. Voedselveiligheid staat hoog op de agenda’s. Logisch dat AGF-bedrijven hier hun verantwoordelijkheid in nemen, onder andere door traceerbaarheid. Abstract IT helpt met software die informatie verzamelt, registreert en trackback naar bronleveranciers mogelijk maakt. Kortom, niet meer zelf jagen op informatie uit allerlei verschillende systemen, geen onduidelijkheid meer hebben over herkomst, maar efficiënt werken met een totaaloverzicht. We hebben ervaring om softwaresystemen te koppelen en te verrijken met gebruiksvriendelijke oplossingen voor inzicht van oogstperceel tot behandeling, van bronleverancier tot afnemer.

Inzicht in de hele keten

Uw klanten hebben er baat bij dat goederenbewegingen, de weg die het product aflegt van inslag tot levering, traceerbaar zijn. Bij overschrijding van de MRL norm is het bijvoorbeeld noodzaak om eenvoudig te kunnen terugvinden waar welke producten vandaan komen om daarop actie te ondernemen. Bij terugroepacties is het van belang om snel en goed de juiste producten te kunnen herleiden, identificeren en acties daaromheen doelgericht uit te kunnen voeren. Wij maken vanuit ons kernsysteem de koppelingen met alle betrokken systemen in het proces en vertalen benodigde data naar een centraal informatiesysteem. Zo is alle relevante informatie goed terug te halen bij productaansprakelijkheid of andersoortige problemen. 

Medewerkers van Abstract IT in overleg over maatwerk software

Wilt u een traceability-systeem?

Laten we samen de mogelijkheden voor traceerbaarheid bekijken en een oplossing realiseren waarmee uw bedrijf verder komt.

Joeri en René: de oprichters van Abstract IT

Abstract IT - samen grip op uw AGF-producten door de hele keten.

Abstract IT biedt één systeem met op maat gemaakte overzichten in AGF-productbewegingen, waardoor uw bedrijf efficiënter kan opereren. Met onze traceer-functionaliteit kunt u snel ingrijpen waar nodig. Onze software wordt al gebruikt door grote organisaties die zorgvuldig hebben gekozen voor Abstract IT.

We maken gebruik van ons eigen low-code platform, gebouwd volgens zware internationale standaarden. Bij de de bouw wordt gebruik gemaakt van beproefde werkwijzen om bij livegang van uw software direct te kunnen presteren op het afgesproken niveau. Ons platform evolueert met de markt, inclusief opkomende technologieën zoals AI, en kan naadloos integreren met bestaande systemen die voor u zijn ontwikkeld. Ons toegewijde team bewaakt de prestaties van de software 24/7, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

Vragen en antwoorden

Traceerbaarheidssoftware, ook wel traceability-software genaamd, maakt het mogelijk om producten te volgen door de gehele supply chain, van toeleverancier tot aan de eindverkoper. Abstract IT heeft ervaring om met traceerbaarheidssoftware specifiek inzichtelijk te maken wat met AGF-producten is gebeurd van oogst tot aan levering bij de groothandel. Zo kan snel de bronleverancier worden achterhaald. 

Traceerbaarheidssoftware wordt bijvoorbeeld ingezet om inzichtelijk te maken welke producten getroffen zijn bij een terugroepactie, zodat de bronleverancier te herleiden is. Binnen de AGF-sector is dit een veelvoorkomende vraag. Om zekerheid te krijgen dat een bepaalde partij AGF-producten geschikt is voor verkoop aan bepaalde landen/ markten/ winkelbedrijven wordt ook gebruik gemaakt van traceability.

De belangrijkste voordelen van traceerbaarheidssoftware zijn dat je met deze software altijd inzichtelijk hebt welke producten specifieke behandelingen hebben ondergaan. Bij producten met bepaalde samenstellingen kan zo eenvoudig worden herleid naar welke landen deze mogen worden geëxporteerd. Vooral binnen de AGF-sector hebben wij van Abstract IT hier veel ervaring mee.

Bedrijven gebruiken traceability om altijd te kunnen verantwoorden waar hun producten vandaan komen of waar ze uiteindelijk naar toe zijn gegaan. In geval van aansprakelijkheid kunnen ze met de traceerbaarheidssoftware de bronleverancier terughalen.

Absoluut! Bij Abstract IT begrijpen we de complexiteit van de koppelingen tussen diverse systemen die nodig zijn voor het totaaloverzicht. We bouwen zelf van A tot Z (implementatie) en helpen u met complexe koppelingen (integratie.) Met onze bewezen aanpak van dit soort projecten, van kennismaking tot livegang, bieden we een gestroomlijnd proces dat resulteert in een naadloze oplossing. Dit leidt vaak tot een directe impact op uw bedrijfsresultaten.

We starten niet direct met de ontwikkeling, maar doorlopen beheerste stappen. De ontwikkeling begint met de ontwerpfase, waarin we ons richten op een kennismaking. Vervolgens gaan we over naar de ontwikkelfase, waarin de nieuwe software wordt gecreëerd of wordt gekoppeld met andere systemen. Alles wordt uitgebreid getest voor optimale prestaties. Deze methodische benadering, gedreven door onze focus op kwaliteit, is essentieel om uw digitale doelen te bereiken. U kunt erop vertrouwen dat elk aspect van het proces met nauwkeurigheid en professionaliteit wordt behandeld. Lees meer over onze werkwijze

De kosten voor maatwerksoftware kunnen we goed voor u bepalen zodra we een helder beeld hebben van uw processen en uw wensen. Vanuit een kennismakingsgesprek bepalen we samen de omvang van een project en geven we u een eerste indicatie. Dit is een richtsnoer om samen te beoordelen of verdere verdieping past bij uw wensen en mogelijkheden. Wanneer dit het geval is, gaan we uitgebreider aan de slag met interviews van betrokkenen en de analyse van processen. Daarna geven we een specifieke beschrijving van wat we als oplossing willen ontwikkelen, de investering die ermee gemoeid is en met welke doorlooptijd rekening gehouden kan worden.

Onze klanten aan het woord

Vraag vrijblijvend advies aan

Bent u op zoek naar een software oplossing? Of heeft u bepaalde werkzaamheden die u wilt optimaliseren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We komen graag in contact om de beste softwareoplossing voor uw organisatie te realiseren. Laat uw gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. 

Het team van Abstract IT softwareontwikkelaars

De voordelen van onze maatwerksoftware

Onze klanten