Pos Service Holland B.V.

Abstract IT ontwikkelt het kernsysteem voor PSH vanaf het moment dat zij nog maar 1 filiaal in Nederland hadden. Inmiddels is PSH uitgegroeid tot een multinational en zorgen wij nog steeds dat het kernsysteem continu blijft aansluiten.

Eerste applicatie in 1998

In 1998 kruisten de paden van René (mede-eigenaar van Abstract IT) en Hans Pos senior, toenmalig directeur van PSH, tijdens de Autovakbeurs in Amsterdam. Hans zocht iemand die een zoekprogramma kon ontwikkelen voor origineelnummers, een zogenaamde crosslijst. Met zijn ervaring op dat gebied kon René snel aan de slag en binnen de kortste keren was de eerste applicatie voor PSH een feit. Op dat moment was PSH nog klein. Ze hadden ook behoefte aan een eenvoudig facturatiesysteem en ook dat werd snel ontwikkeld en geleverd.

Goede samenwerking tussen PSH en Abstract IT

Harde groei en webshop in 2006

PSH groeide hard, waardoor de IT-systemen moesten meegroeien. Het bestaande facturatiesysteem voldeed al snel niet meer. Er moesten ook bestellingen en verkooporders gemaakt kunnen worden en het geheel moest gekoppeld worden aan de boekhouding. Stap voor stap werd Egos uitgebreid met steeds meer functies. In 2006 was het tijd voor een webshop, die ook door ons werd gerealiseerd en gekoppeld aan Egos, het centrale ERP-systeem.

Eerste buitenlandse filiaal in 2011

In 2011 opende PSH haar eerste buitenlandse filiaal in Zuid-Afrika. De artikelgegevens moesten worden gedeeld, maar verder functioneerde het filiaal volledig zelfstandig. Het bestaande pakket werd hierop aangepast. In de daaropvolgende jaren werden er nog meer filialen in het buitenland geopend: Frankrijk, Polen, Spanje, China, Oekraïne en in 2023 de overname van Woodauto in Engeland. Niet alleen werden er nieuwe filialen geopend, ook binnen Nederland vonden er overnames plaats. Al deze bedrijven werden naadloos geïntegreerd in het kernsysteem van PSH.

Tegenwoordig een volwassen multinational

PSH is inmiddels uitgegroeid tot een multinational met een jaarlijkse omzet van meer dan 110 miljoen euro. Egos is nog steeds het centrale systeem van PSH. Tegenwoordig worden niet alle functionaliteiten meer gebouwd, maar worden er ook standaardmodules gekoppeld aan Egos. Dit alles is mogelijk gemaakt door ons low-code platform.

Rol van Abstract IT

PSH heeft een enorm groei pad doorgemaakt met daarin steeds steeds nieuwe uitdagingen. Dat vergt van het kernsysteem dat het net zo flexibel is en continu de sterk veranderende processen en uitbreidingen blijft ondersteunen. Het kernsysteem wat door Abstract IT is ontwikkeld doet precies dat.

Heeft u ook grote groei ambities? We denken graag met u mee!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 
We denken graag met u mee!