Pos Service Holland B.V.

Abstract IT ontwikkelt het kernsysteem voor PSH vanaf het moment dat zij nog maar 1 filiaal in Nederland hadden. Inmiddels is PSH uitgegroeid tot een multinational en zorgen wij nog steeds dat het kernsysteem (Egos genaamd) continu blijft aansluiten.

Eerste applicatie in 1998

In 1998 kruisten de paden van René (mede-eigenaar van Abstract IT) en Hans Pos senior, toenmalige directeur van PSH, tijdens de Autovakbeurs in Amsterdam. Hans zocht iemand die een zoekprogramma kon ontwikkelen voor origineelnummers, een zogenaamde crosslijst. Met zijn ervaring op dat gebied kon René snel aan de slag en binnen de kortste keren was de eerste applicatie voor PSH een feit. Op dat moment was PSH nog een klein bedrijf. Ze hadden ook behoefte aan een eenvoudig facturatiesysteem en ook dat werd snel ontwikkeld en geleverd.

Harde groei en webshop in 2006

PSH groeide hard, waardoor de IT-systemen moesten meegroeien. Al snel voldeed het bestaande facturatiesysteem niet meer. Er moesten ook bestellingen en verkooporders gemaakt kunnen worden en het geheel moest gekoppeld worden aan de boekhouding. Stap voor stap werden er steeds meer functies aan Egos toegevoegd. In 2006 was het tijd voor een webshop, die ook door ons werd gerealiseerd en gekoppeld aan Egos, het centrale ERP-systeem.

Eerste buitenlandse filiaal in 2011

In 2011 opende PSH haar eerste buitenlandse filiaal in Zuid-Afrika. De artikelgegevens moesten worden gedeeld, maar verder functioneerde het filiaal volledig zelfstandig. Het bestaande pakket werd hiervoor aangepast. In de daaropvolgende jaren werden er nog meer filialen in het buitenland geopend: Frankrijk, Polen, Spanje, China en Oekraïne. In 2023 werd ook Woodauto in Engeland overgenomen. Niet alleen werden er nieuwe filialen geopend, ook binnen Nederland vonden overnames plaats. Al deze bedrijven werden naadloos geïntegreerd in het kernsysteem van PSH.

Tegenwoordig een volgroeide multinational

PSH is inmiddels uitgegroeid tot een multinational met een jaarlijkse omzet van meer dan 110 miljoen euro. Egos is nog steeds het centrale systeem van PSH. Tegenwoordig worden niet alle functionaliteiten meer gebouwd, maar worden er ook standaardmodules gekoppeld aan Egos. Ons low-code platform heeft dit alles mogelijk gemaakt.

Rol van Abstract IT

PSH heeft een enorm groeipad doorgemaakt met daarin steeds nieuwe uitdagingen. Dat vergt van het kernsysteem dat het net zo flexibel is en continu de sterk veranderende processen en uitbreidingen blijft ondersteunen. Het kernsysteem dat door Abstract IT is ontwikkeld, doet precies dat.

Heeft u ook grote groeidoelstellingen? We denken graag met u mee!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming?

Ons team staat klaar om u te voorzien met specialistisch advies. Zo realiseren we samen de beste softwareoplossing voor uw organisatie. 

Het team van Abstract IT softwareontwikkelaars