Hoe wij uw bedrijfsvoering optimaal ondersteunen

Een transparant en gestroomlijnd proces

Bent u een onderneming zonder automatisering of beschikt uw organisatie over verouderde software? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Abstract IT ontwikkelt softwareoplossingen die naadloos aansluiten op uw bedrijfsprocessen. Uw werkwijze staat bij ons centraal. Bovendien zijn we oprecht betrokken bij het realiseren van uw softwareoplossing. Met een doortastende aanpak en een heldere planning zorgen we voor een succesvolle ontwikkeling.
Joeri en René: de oprichters van Abstract IT

De eerste stappen in de ontwerpfase

We beginnen natuurlijk niet direct aan de ontwikkeling, maar werken daar in beheerste stappen naartoe. Daarom starten wij de ontwerpfase met een vrijblijvende kennismaking. Na de ontwerpfase start de ontwikkelfase waarin de gewenste software wordt ontwikkeld en getest.
Collega's werken samen aan softwareoplossingen

Samen bouwen aan uw softwareapplicatie

Wij ontwikkelen software volgens de agile en OTAP methodes, die bestaat uit een aantal stappen die zich elke 3 weken herhalen:

De stappen naar een optimale softwareoplossing

1. Kennismaking en advies

Wij komen altijd eerst kennis maken met u. Tijdens deze kennismaking inventariseren wij uw wensen. We leren elkaar kennen en verdiepen ons in uw organisatie. Dit is geheel vrijblijvend. Na deze kennismaking zijn uw wensen duidelijk in kaart gebracht en is het duidelijk of wij hier de geschikte partner voor zijn.
Medewerker bij Abstract IT

2. High Level Estimate (HLE)

Nadat we een duidelijk beeld hebben van uw wensen, maken we een ruwe schatting van de te verwachten kosten. Dit is geheel vrijblijvend.
Abstract IT-maatwerk software wordt uitgeplant

3. Gedetailleerd ontwerp

Als u akkoord gaat met ons advies en de te verwachten kosten, starten we met het ontwerp. Samen met u brengen we gedetailleerd in kaart wat er ontwikkeld moet worden. Dit is het eerste onderdeel dat we in rekening brengen.

Medewerkers overleggen over het softwareontwerp

4. Offerte

Op basis van het gedetailleerde ontwerp stellen we een offerte op. Deze offerte is gedetailleerd, in tegenstelling tot de High Level Estimate die een ruwe schatting is.

Slimme softwareontwikkelaar van Abstract IT aan het werk

5. Ontwikkelen en testen

Nadat u akkoord heeft gegeven op de offerte, zal de ontwikkelfase van start gaan. Deze fase bestaat uit cycli van 3 weken waarin de software ontwikkeld en getest wordt. Aan het begin van een cyclus starten we met de ontwikkeling, gevolgd door het testen van de software. Elke 3 weken volgt er een livegang aan het einde van de cyclus. Na het ontvangen van uw feedback start de cyclus opnieuw. Zo komen we samen tot het beste resultaat passend bij uw behoeften.
Resultaten worden gedeeld door collega's

6. Acceptatietest door uw organisatie

U test de software en bepaalt welke delen u accepteert of nog verder ontwikkeld dienen te worden. Op deze manier kunt u dus tussendoor steeds bijsturen. Zo voorkomen we ongewenste uitkomsten aan het eind.
Medewerkers in overleg over ontwerp van maatwerk software

7. Livegang en start nieuwe cyclus

Als u de nieuwe versie accepteert, installeren wij deze in goede samenspraak met uw systeembeheerder. Op deze manier komt er steeds functionaliteit beschikbaar die u al in gebruik kunt nemen. Vervolgens start er weer een nieuwe cyclus van 3 weken, waarin we weer meer functionaliteit toevoegen. Net zolang tot alles af is.
Collega's werken samen aan softwareoplossingen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 
We denken graag met u mee!